diumenge, 2 de març del 2014

La prehistòria

Hem recordat a classe tot allò que ja sabíeu de la prehistòria, i certament en sabeu bastant. Per aquest motiu no ens detindrem exhaustivament en el tema, sinó que ho farem de forma sintètica, comparant les dades entre sí.

Com sempre, primer de tot llegirem les instruccions de treball facilitades i un cop hàgiu entès què cal fer, us posareu d’acord en com fer la feina. Seguirem el procediment de la lectura comprensiva, ja utilitzat en la tasca anterior.

La tasca
Cada grup de treball haurà d’investigar per recollir les dades dels tres períodes prehistòrics i comparar-los de manera que tingueu organitzada la informació i seguir-ne l’evolució de l’etapa.
Dades mínimes
Responsable
període Paleolític
Responsable
període Neolític
Responsable
període E. Metalls
Data



Activitat humana



Alimentació



Habitatge



Descobriments



Invents



Eines



Religió



Art



Societat



Control del temps
Tres sessions d’una hora
On posar el resultat del treball
A  la llibreta individual.
Recursos
Ordinadors portàtils i el llibre de Ciències Socials.
Normes
Les habituals del treball cooperatiu, si teniu dubtes consulteu el Guió per al treball cooperatiu. Cal anotar al diari de sessions.
Revisió del treball
En acabar la feina caldrà revisar què i com ho heu fet. Si cal millorar alguna cosa, us posareu d’acord per fer la millora i l'anotareu al Quadern d'Equip.
La correcció de les dades la farem col·lectivament a l’aula
Avaluació
Hi ha un treball individual i també un de col·lectiu. Es valoraran tots dos d’acord amb la rúbrica individual que us he facilitat i que haureu d’enganxar a la vostra llibreta.


Estem davant el primer gran període de la història de la humanitat i el més llarg. S'inicia amb l'origen de l'espècie humana, fa més de dos milions d'anys, i arriba fins a la invenció de l'escriptura (3500 a.C.). Comprèn tres períodes: el Paleolític, el Neolític i l’Edat dels metalls.

Però això ja ho sabies, no?
Anem a veure si te’n recordes d’allò que vas estudiar a primària. El vídeo "Sapientíssims" fa un viatge virtual al passat més llunyà de la història de Catalunya.

Edu3.cat



Realment no ha estat una tasca fàcil, hem trigat el doble del temps previst per fer-ho. Cercar informació, resumir, sintetitzar, organitzar-ho tot en una taula, no ho és de fàcil, però cal aprendre a fer-ho. Agraeixo a tots el vostres esforç. Demà us ajudaré a completar la taula i a més farem una lectura en vertical i en horitzontal i així us adonareu de la seva utilitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada