diumenge, 29 de desembre del 2013

Preguntes i respostes sobre el treball cooperatiu

Primer de tot veurem com les oques treballen en equip, sí, sí, les oques.



Per què treballarem en equip?
Si apreneu a treballar en equip us ajudarà a aprendre a relacionar-vos amb les persones i us farà competents en les habilitats socials, cosa que es valora molt avui dia en les empreses.
Si us ajudeu entre vosaltres, aprendreu més coses i millor.
Treballem en equip, som iguals en drets però diferents en capacitats i habilitats i  per tant, no es pot exigir el mateix nivell a tothom.
A tothom se li exigeix, però, el mateix comportament: ajut als companys i respecte.

Què vol dir treballar en equip?
Cada membre de l’equip té una doble responsabilitat: aprendre i que aprenguin tots els seus companys fins al màxim de les seves possibilitats.
Cada membre d’un equip té assignat un càrrec o responsabilitat.
Les diferents tasques es reparteixen entre tots, també es comparteixen els recursos i en sou responsables del seu bon ús.

Què podem fer per tal que el treball en equip funcioni?
Cadascú aporta la seva part a l’èxit de l’equip. S’ha de donar i rebre ajut del grup però no abusar-ne (per exemple, només copiar).
Heu d’aprendre a treballar sols, però amb l’ajuda dels companys.
En un equip cooperatiu tots donen i reben, tots ensenyen i aprenen. I cadascú ho fa en la mesura de les seves possibilitats.
Les diferències entre els membres de cada equip són beneficioses per a tots: algú sap més que un altre, però no per això s’ha de sentir superior ja que cada alumne pot saber més que un altre d’alguna cosa.

Com aconseguirem tot això?
Us demano la vostra confiança i que entengueu que no s’ha de confondre l’equip amb la colla d’amics; es tracta d’un equip de treball i en la vida real els companys de treball no sempre seran, a més, els vostres amics.
Quan treballem en equip, a classe no hi ha silenci, cal compartir, parlarem, però per entendre’ns, ho hem de fer de manera que no molestem als altres equips: parlarem en veu baixa.
Tothom s’ha d’esforçar per aconseguir fer la tasca o saber alguna cosa.
Cada equip revisa el seu funcionament i proposa mesures per funcionar millor: Cal mantenir allò que funciona, canviar allò que no funciona tant o no funciona gens.
L’avaluació tindrà en compte el vostre treball individual així com la vostra aportació a l’equip.
Tenim un objectiu comú i l’aconseguirem si tothom és tractat amb la màxima cortesia i simpatia.

Mirem ara el treball dels castellers, sense la seva unió i treball conjunt no podríem veure castells humans!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada