dissabte, 5 d’abril del 2014

Egipte, riu Nil i vida quotidiana



 Himne en honor del Nil, XIX dinastia


Hosanna a tu, oh Hapi (Nil), que apareixes en aquesta terra i et presentes en pau per fer que Egipte visqui. Tu dónes aigua als camps [...], dónes vida als animals. I mentre baixes pel teu camí des del cel dónes a beure incessantment a la terra. Ets amic del pa i de la beguda, tu enforteixes el gra i el fas créixer [...]. Ets el senyor del teu poble.


En aquest enllaç podeu consultar tres interessants animacions que expliquen la importància del Nil en la civilització egípcia.


La majoria de la població egípcia era pagesa i  vivien en habitatges senzills, construïts, amb canyes i fang o tova,en pobles petits a la riba del Nil. La dieta molt senzilla:  plats d'aviram, carn, verdura i fruita. El vestit dels egipcis també era molt senzill: els nens solien anar nus, les dones portaven una túnica de lli i els homes duien una mena de faldilla lligada a la cintura.



Les dones egípcies es dedicaven a cuidar la casa i els fills. També fabricaven teixits, elaboraven pa, ajudaven en les tasques del camp i feien de serventes a les cases més riques. La família tenia una gran importància a Egipte:pare i mare tenien cura dels fills, els asseguraven l'aprenentatge d'un ofici i concertaven el seu matrimoni.

Mira aquest interessant vídeo sobre la vida quotidiana a l'antic Egipte.
   
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada